Gratis website maken met Wix

Met de website builder van Wix kan je zonder technische kennis een gratis website maken. De websitemaker Wix is de afgelopen jaren heel populair geworden. Tegenwoordig is Wix.com een van de grote namen onder de sitebuilders, met een indrukwekkend aantal van 70 miljoen websites.

 

De professioneel uitziende website templates (ontwerpen) zijn speciaal bedoeld voor kleine bedrijven, restaurants, online winkels en kunstenaars als musici en fotografen. Ze zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten dankzij het responsive design en kunnen worden uitgebreid met allerlei apps die beschikbaar zijn via de Wix App Market.

Gratis Wix website maken

Je kunt zolang als je wilt Wix gratis gebruiken, maar als je professionele functies wilt zoals je eigen domeinnaam of ondersteuning met voorrang, dan kun je kiezen uit vijf betaalde pakketten variërend van Connect Domain tot Unlimited.

Hoe zit het met de kwaliteit van deze populaire websitemaker? Laten we eens kijken wat Wix zo speciaal maakt.

Wix Website templates & Ontwerpen 

Het opvallendste aan Wix.com zijn de sjablonen. De ontwerpen zijn buitengewoon professioneel en je kunt kiezen uit verschillende opties voor allerlei soorten bedrijven.

Wix flexibel drag & drop systeem

In sommige website builders kun je elementen maar beperkt verplaatsen, maar in Wix kun je alles tot op de pixel nauwkeurig zelf bepalen.

Animaties toevoegen 

Wix is een van de weinige sitebuilders waarmee je tekst en andere elementen kunt laten bewegen. (TIP: schiet hier niet in door!)

Wix App Market

Je kunt honderden apps van derde partijen toevoegen aan je website van Wix. Zo is er bijvoorbeeld een tool voor:

  • nieuwsbrieven
  • software  
  • live chats
  • een widget voor online boekingen

Deze kunnen allemaal heel eenvoudig in je Wix website worden geïntegreerd.


Let op: de meeste apps zijn ontwikkeld door andere bedrijven dan Wix, dus als ze niet meer verder worden ontwikkeld, kan Wix je niet verder helpen.

Conclusie over Wix.com

Wix.com maakt vooral een goede indruk op ons vanwege de moderne ontwerpen en indrukwekkende animaties. De App Market is een heel handige tool waarmee het toevoegen van extra functies zoals fotoalbums en sliders op je website net zo eenvoudig is als het installeren van een app op je smartphone.

Nadelen Wix

  • De sjablonen zien er heel goed uit, maar ze hebben wel een paar kleine tekortkomingen. Als je een website wilt die er goed uitziet op je mobiele apparaat, moet je alle elementen handmatig op de juiste plek zetten.

  • Een andere tekortkoming bij Wix is dat je geen ander ontwerp meer kunt kiezen nadat je een keuze hebt gemaakt. In andere websitemakers, zoals bij JouwWeb, kun je met een paar klikken een nieuw ontwerp kiezen. Op deze manier kun je bij JouwWeb de vormgeving van je website altijd nog wijzigen of vernieuwen. Dat is dus de prijs die je betaalt voor de ongeëvenaarde bewerkingsflexibiliteit die Wix biedt, waarmee je alles onder controle hebt.

  • De werking van Wix is totaal anders dan bijvoorbeeld Weebly, dat een meer gestructureerde werkwijze biedt.

Voordelen Wix

  • Wix is ideaal als je jezelf of je product overtuigend wilt presenteren. Kunstenaars, bands, fotografen en andere creatieve gebruikers zullen heel tevreden zijn met Wix als ze op zoek zijn naar een goed platform waarop ze zichzelf in stijl kunnen presenteren.

  • Wix is zeker heel indrukwekkend, op allerlei vlakken, maar probeer eerst hun gratis proefpakket uit voordat je overstapt op een betaald pakket. Zo ontdek je vanzelf of het de juiste keuze is voor jou.

Liever een goedkope website laten maken door WebsitesSmaken?

Goedkoop je website laten maken kan ook bij WebsitesSmakenHeb je echter te weinig tijd om zelf je eigen website te maken dan bouwen wij deze graag voor jou met JouwWeb, dat vinden wij persoonlijk de beste website-builder. Neem gerust contact met ons op.


TIP!  Google waardeert een website met een eigen domein meer dan een gratis website welke op een subdomein staat geregistreerd. Wil je dus een hogere positie binnen Google krijgen? Kies dan voor een website builder met een betaald pakket waarmee je automatisch een eigen domeinnaam krijgt.